Hermione Velthuis

Hermione Velthuis werkt sinds 2003 als beroepskunstenaar met glas.
Tot die tijd heeft ze met vele materialen gewerkt: hout, metaal, klei, papier, olieverf, acryl en nog veel meer. Het maakte haar niet uit welk medium het was, als ze maar iets kon bedenken en vormgeven.
Haar beroep docent handvaardigheid en later docent grafische vormgeving pasten dan ook 100% bij haar. Ze is creatief en vol met ideeën en ervaart dat als een grote gunst!
In ±2000 is ze gestart met glasfusen, lagen glas samen smelten op hoge temperatuur (830°C).
Toendertijd was het een vrij nieuwe kunstvorm, dus weinig houvast en een grote uitdaging!
Met glaspoeders maakt ze nu haar eigen kleuren, en accenten brengt ze aan door zandstralen. Ze maakt meestal haar eigen mallen en smelt soms verschillende materialen tussen het glas. De roestvrij stalen frames worden door haar ontworpen. Wat een mogelijkheden!
Ze heeft veel gelezen en cursussen gevolgd en nog steeds leert ze dingen bij.
In 2003 had ze het geluk dat de kunstcommissie van de gemeente De Wolden en de architect (Alberts, Van Huut en Partners) haar werk bijzonder vonden. Dit werd de eerste grote opdracht: de ramen van de raadszaal (5 meter hoog), een hele uitdaging.
Dit werd de start van haar professionele bedrijf, het Ottohuis, glasfusen. Daarna volgden meer opdrachten o.a. een object van 7 meter hoog in het Atrium van RTV Drenthe, de ramen van de raadszaal en de burgemeesterskamer in Heerenveen.
In het glasmuseum te Vledder is haar werk permanent tentoongesteld. Hier kunt u genieten van de vele buiten-en binnen objecten. Daarnaast zijn er ook andere galerieën waar haar werk te zien en te koop is. Ze heeft jaren meegedaan met de internationale glasbeurzen in Leerdam, Horn, Tubbergen en in Duitsland Schloss Holte.